W artykule:
Koniec października to ostatnie dni, kiedy możemy cieszyć się świeżymi warzywami. Oczywiście w późniejszych miesiącach na straganach znajdziemy również dużo świeżych sałat, pomidorów czy papryki, ale ich smak nie jest już tak bogaty jak teraz, a i wartość odżywcza pozostawia wiele do życzenia.
Skorzystajmy z tych ostatnich dni i przyrządzajmy więcej sałatek warzywnych. Dzisiaj w (prawie) klasycznej wersji z serem feta.
Składniki:
- 100g mieszanki sałat
- 50g cebuli
- 80g zielonego ogórka
- 150g czerwonej papryki
- 8 pomidorków koktajlowych
- 50g sera feta
- łyżka oliwy z oliwek i octu balsamicznego
- ulubione przyprawy
Sposób przygotowania:
Warzywa i fetę kroimy, dodajemy oliwę z oliwek i delikatnie mieszamy. Polewamy octem balsamicznym.
Smacznego :-).