Koniec października to ostatnie dni, kiedy możemy cieszyć się świeżymi warzywami. Oczywiście w późniejszych miesiącach na straganach znajdziemy również dużo świeżych sałat, pomidorów czy papryki, ale ich smak nie jest już tak bogaty jak teraz, a i wartość odżywcza pozostawia wiele do życzenia.

Skorzystajmy z tych ostatnich dni i przyrządzajmy więcej sałatek warzywnych. Dzisiaj w (prawie) klasycznej wersji z serem feta.

Składniki:

  • 100g mieszanki sałat
  • 50g cebuli
  • 80g zielonego ogórka
  • 150g czerwonej papryki
  • 8 pomidorków koktajlowych
  • 50g sera feta
  • łyżka oliwy z oliwek i octu balsamicznego
  • ulubione przyprawy

Sposób przygotowania:

Warzywa i fetę kroimy, dodajemy oliwę z oliwek i delikatnie mieszamy. Polewamy octem balsamicznym.

Smacznego :-).