W artykule:

Często Pacjenci pytają mnie o zdrowsze wersje przekąsek na imprezę.
Ciasto francuskie może nie jest produktem idealnym, ale w zestawieniu ze szpinakiem, czosnkiem i sera feta prezentują się już całkiem dobrze :-).
Składniki:
– 2 opakowania ciasta francuskiego
– 1 opakowanie mrożonego szpinaku
– 1 opakowanie sera feta
– 4 ząbki czosnku
– sól, pieprz, bazylia
Sposób przygotowania:
Szpinak rozmrażamy na patelni, dodajemy rozdrobniony ser feta i wyciśnięte ząbki czosnku, doprawiamy do smaku. Odstawiamy do ostygnięcia. Ciasto francuskie kroimy na trzy części, na każdej z nich rozsmarowujemy farsz ze szpinaku, zwijamy w rulon i kroimy jak kopytka.
Piekarnik nagrzewamy do 200-220 stopni, paszteciki pieczemy około 20-25 minut na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, do zarumienienia.